7 Ocak 2013 Pazartesi

AHUDUDULU TİRAMİSU TARİFLERİ


AHUDUDULU TİRAMİSU TARİFİ

Malzemeler:
10 adet kedidili bisküvi
250 g (2,5 su bardağı) ahududu
500 ml (2,5 su bardağı) su
170 g (1 su bardağı) toz şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 poşet Dr. Oetker Tiramisu Yap
500 ml (2,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:
40 g bitter çikolata rendesi
8-10 adet ahududu

Hazırlanışı:
18x26 cm boyutlarındaki kalıbın tabanına kedidili bisküvileri sıralayın.

Ahududuları blenderda püre haline getirin.

Su, toz şeker, şekerli vanilin ve nişastayı bir tencereye alın ve kaşık ile nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine püre haline getirdiğiniz ahududuları ekleyip orta ateşte karıştırak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip üzerine kalan ahududulu karışımı da dökün. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

Sütü çırpma kabına alıp üzerine Tiramisu Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı kalıptaki ahududulu bisküvilerin üzerine yayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Dilimleyip çikolata rendesi ve ahududu ile süsleyerek servis yapın

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler