7 Ocak 2013 Pazartesi

VİŞNELİ RULO PASTA TARİFLERİ


VİŞNELİ RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler:

3 yumurta
1 yumurta sarısı
60 g toz şeker
1 paket vanilya
5-6 yemek kaşığı un
1 tutam Hamur Kabartma Tozu
2-3 tatlı kaşığı Kakao

Dolgu:
120 g (1 su bardağı) çekirdeksiz vişne tanesi
85 g (1 çay bardağı) toz şeker
2-3 yemek kaşığı su

Krema:
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:
Çikolata rendesi
Fındık kırığı

Hazırlanışı:
3 yumurta ve 1 yumurta sarısını mikserin yüksek devrinde köpük olacak şekilde 1 dakika çırpın. Toz şekeri şekerli vanilinle karıştırıp yumurtalara azar azar ekleyerek 3 dakika daha çırpmaya devam edin. Unu hamur kabartma tozu ve kakao ile karıştırıp eleyin, karışıma ilave edin ve mikserin en düşük devrinde 30 saniye çırpın. Hamuru pişirme kağıdı serilmiş 30x40 cm boyutlarındaki kalıba yayın ve pişirin.

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 200°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 210°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 8-10 dakika

Fırından çıkartıp bekletmeden tepsiden alın, pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.
Vişne tanelerini toz şeker ve su ile karıştırarak pişirin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Pasta kremasını margarin ve soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Ruloyu açıp pasta kremasının 2/3'sini üzerine yayın. Üzerine vişneleri yayın, pişirme kağıdından ayırarak tekrar sarın. Kalan pasta kreması ile üzerini kaplayın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra süsleyin ve dilimleyerek servis yapın

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler