7 Ocak 2013 Pazartesi

KROKANLI PASTA TARİFLERİ


KROKANLI PASTA TARİFİ

Malzemeler:

1 paket Pandispanya Unu
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su

Krema:
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
1 adet muz

Islatmak İçin:

100 ml (1 çay bardağı) süt

Krokan için:
85 g (1 çay bardağı) toz şeker
130 g (1 çay bardağı) tuzsuz badem

Hazırlanışı:
Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayın ve pişirin.

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin.

Krokanı hazırlamak için 1 çay bardağı toz şekeri geniş bir kaba alıp kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca bademleri ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra kağıttan ayırın ve elinizle kopartarak bademleri birbirinde ayırın.

Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, yarım çay bardağı süt ile ıslatın ve üzerine bir miktar pasta kreması sürün. Dilimlenmiş muzları sıralayın, krokanların yarısını serpin ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın. Kalan süt ile ıslatın, pasta kreması ile kaplayın ve süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalan badem krokanları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

afiyet olsun

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler