8 Ekim 2013 Salı

PORTAKALLI ÜÇGEN PASTA TARİFİ

Portakallı Üçgen Pasta Tarifi
Malzemeler


200 gram tereyağı
200 gram mascarpone peyniri
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2-3 çorba kaşığı+1 su bardağı portakal suyu
24 adet kepekli şekerli bisküvi

Süslemek için: 1 paket bitter çikolata

Portakallı Üçgen Pasta Yapılışı
Tereyağını tozşekerle çırparak iyice kabartın. Karıştırarak krema haline getirin. Üzerine mascarpone peynirini ekleyin. Daha sonra 2-3 çorba kaşığı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Bisküvileri 1 su bardağı portakal suyuna batırıp çıkartın. 12 adet bisküviyi alüminyum folyo üzerine 3 sıra olacak şekilde dizin. Bisküvilerin üzerine birer tatlı kaşığı kremadan sürün ve kalan bisküvileri kremaların üzerine kapatın. Kalan kremayı ortadaki bisküvilerin üzerine sürün. Alüminyum folyoyu yanlardan kaldırın. Üçgen şekil vererek folyoyu kapatın. Buzlukta 1 gece bekletin. Süslemek için çikolatayı benmari usulü eritin. Pastayı buzluktan çıkartıp dilimleyin. Eritilmiş çikolata gezdirip servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler