8 Ekim 2013 Salı

KİVİLİ PASTA TARİFİ

Kivili Pasta Tarifi
Malzemeler


Dört buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet vanilya
1 adet hazır pandispanya (2 parçalı)
1 su bardağı krem şanti
7-8 adet kivi
Süslemek için:
Vişne

Kivili Pasta Yapılışı

Sütün bir bardağını kenara ayırın. Kalanını tozşeker ile ocağa koyun. Ayırdığınız bir bardak süte nişasta ve pirinç ununu ekleyip, karıştırın. İyice ezin. Ocaktaki süt ısındığında nişastalı sütü ince ince akıtıp sürekli karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde vanilyayı ekleyin ve ocağı kapatın. Pasta tabanının bir parçasını servis tabağına alın. Üzerini muhallebi ile kaplayın. Soğutun. Krem şantinin yarısını muhallebinin üzerine yayın. 2 adet kiviyi dilimleyip, üzerine dizin. Üstlerine kalan krem şantiyi yayın. Pasta tabanının diğer parçasını üstüne kapatın. Kalan muhallebiyle pastanın her yanını kaplayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Çıkarıp kalan kivileri dilimleyerek, üzerine sıralayın. Arzuya göre aralarını vişne ile de süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler