7 Ocak 2013 Pazartesi

KREM KARAMELLİ KEK TARİFLERİ


KREM KARAMELLİ KEK TARİFİ

KEK MALZEMELERİ


3 yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
0.5 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi

KREM KISMI İÇİN
2 su bardağı süt 500 gr.
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
KARAMEL İÇİN
1 çay bardağı şeker

KARAMELİN YAPILIŞI:
*Ortası delik veya düz kek kalıbınızı yağlayın,(kelepçeli kalıp olmaz)
*1 çay bardağı şekeri tavada karamelize edip kalıbın dibine dökün


KREMA KISMININ YAPILIŞI:
*2 bardak sütü ve şekeri bir kaba alıp çırpın,portakal kabuğu,vanilya ve yumurtayıda ekleyip sadece yumurtalar karışana kadar çırpın.Bu karışımı da kek kalıbına dökün

*Kekimizide klasik kek yapar gibi hazırlayıp,yavaşça sütlü karışımın üzerine (kremanın )dökün.Görüntü sizi korkutmasın pişme esnasında yeniden ayrışacaklar.
*Kek kalıbını alttaki sütlü kısmı kapatacak kadar su dolu bir kabın içine oturtun,önce 200 derecede kabardıktan sonra 175 derecede pişirmeye devam edin.Yaklaşık 40 dakika pişmesi lazım.
*Kekinizi fırından çıkarıp dışarda soğuttuktan sonra 1 gece ve en az 6 saat buzdolabında bekletin.Ertesi gün dolaptan aldığınız keki sıcak su dolu bir kabın içine oturtup 2-3 dakika bekletin ve bir servis tabağına ters çevirin…Afiyet olsun

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler