12 Ocak 2013 Cumartesi

CEVİZLİ PUDİNGLİ BROWNİ TARİFLERİ


CEVİZLİ PUDİNGLİ BROWNİ TARİFİ

Malzemeler


3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Ceviz
100 Gr. Bitter Çikolata
125 Gr. Tereyağı
2 Çorba K. Granül Kahve
1 Çorba K. Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Ustasından Un Ölçüsü (10 yemek kaşığı kadar)

Üzeri İçin:

2 Paket Vanilyalı Puding
4 Su B. Süt
Çikolata Sos


Yapılışı
Kek için ayrılan çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritirin. Kahveyi 1 çorba kaşığı suda eritip çikolatalı karışıma ekleyin.Ilınınca toz şeker ve vanilayayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin, ununu ve kabartma tozunu ilave edin.

Son olarak da doğranmış cevizleri ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp pişirin.Pişirme süresi sona erdiğinde bir kenarda soğumaya bırakın. Kreması için pudingi sütle pişirin. Puding soğuduğunda kekin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.En üstü içinde, çikolatayı, tereyağı ve su ile eritin ve pudingin üzerine dökün.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler