12 Ocak 2013 Cumartesi

BAL BADEMLİ KEK TARİFLERİ


BAL BADEMLİ KEK TARİFİ

Malzemeler:


4 yumurta

1,5 su bardağı (260 g) toz şeker

1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ

1 çay bardağı (100 ml) süt

1/2 çay bardağı (15 g) kakao

1 su bardağı (125 g) pirinç unu

1 paket hamur kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

1 limon veya portakal kabuğu rendesi

1,5 su bardağı (150 g) un

Üzeri için:

1 çay bardağı (55 g) badem kırığı veya file badem

1 su bardağı (200 ml) ılık su

2 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:

Yumurtalar ile toz şekeri bir çırpma kabında yaklaşık 3 dk süre ile çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, kakao, şekerli vanilin, pirinç unu, hamur kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve unu ilave edin. Mikser ile yavaş devirde homojen oluncaya kadar karıştırın. 24 cm çapında yağlanmış, unlanmış ortası delik bir kalıba dökün. Hamurun üzerine bademleri serpin ve bir çatal ile hafifçe hamura karıştırın; ama üst kısımda yine bir badem tabakası kalsın. 175 derece’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dk süre ile pişirin.

Bir su bardağı ile suya, 2 tatlı kaşığı bal koyun ve karıştırarak balın erimesini sağlayın. Bu karışımı, fırından aldığınız ve kalıbından çıkardığınız sıcak kekin üzerine kaşık ile dağıtın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler