7 Ekim 2013 Pazartesi

LİMONLU MERENG TARİFİ

Limonlu Mereng Tarifi
Malzemeler


3 su bardağı un
1 adet yumurta 150 gram margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı tozşeker

Muhallebi için: 

4 su bardağı süt
4 adet yumurtanın sarısı
Bir buçuk su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
5 adet limonun suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya

Beze için: 

4 adet yumurtanın akı
2 çay bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz

Limonlu Mereng Yapılışı
Hamuru hazırlamak için malzemelerin hepsini derince bir kapta karıştırın. Daha sonra kelepçeli bir kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip, soğumaya bırakın. Muhallebi için süt, yumurta sarıları, tozşeker ve unu bir tencereye alıp, karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Muhallebiyi pişen hamurun üzerine dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta akını, tozşekeri ve tuzu önce yavaş, daha sonra hızlı devirde koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Bezeyikrema sıkacağı yardımıyla muhallebinin üzerine sıkın. Kek kalıbını tekrar fırına verip bezelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın, soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler