Çikolatalı Böğürtlenli Pasta Tarifi
Malzemeler
200 gram böğürtlen
150 gram parça çikolata
Pandispanya için: 4 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı tozşeker
30 gram ceviz içi
1 tatlı kaşığı kakao
Krem patisserie için: 1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Şeker şurubu için: 1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Kremabör için: 250 gram margarin
Yarım su bardağı şeker şurubu
1 tatlı kaşığı kakao
Çikolata sos için: 40 gram bitter çikolata
40 gram pralin ezme
2 çorba kaşığı margarin
Çikolatalı Böğürtlenli Pasta Yapılışı
Şeker şurubunu hazırlamak için tozşeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurtanın aklarını tozşekerin yarısı ile iyice kabarana kadar çırpın. Başka bir kapta yumurta sarıları, un, yağ, kakao, kalan tozşeker ve ceviz içini karıştırın. Bu karışımı çırpılmış yumurta beyazına yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Krem patisserie için süt, un, tozşeker, margarin, yumurta ve vanilyayı bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra çırpma teliyle karıştırarak yumuşamasını sağlayın. Bu arada kremabör için oda sıcaklığında beklemiş margarini mikserle 10 dakika çırparak kabartın. Yarım su bardağı şeker şurubunu ve kakaoyu margarine ekleyip karıştırın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayırın. Bir fırça ile kalan şeker şurubunu pandispanyaların üzerine sürün. Krem patisserie'nin yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Böğürtlen ve parça çikolatayı yerleştirin. Kalan krem patisserie'yi böğürtlenlerin üzerine yayıp diğer pandispanya ile kapatın. Pandispanyanın üzerini kremabör ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Bu arada çikolata sos için tüm malzemeyi benmari usulü eritin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine çikolata sosu yayıp, bir müddet daha buzdolabında bekletin. Değişik meyvelerle süsleyip servis yapın.
7 Ekim 2013 Pazartesi
ÇİKOLATALI BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARİFİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kek Tarifleri
- Çikolatalı Kekler
- Meyveli Kekler
- Islak Kekler
- Browni Tarifleri
- Pankek Tarifleri
- Havuçlu Kekler
- Fındıklı Kekler
- Elmalı Kekler
- Diyet Kekler
- Çaylı Kekler
- Peynirli Kekler
- Tahinli Kekler
- Cevizli Kekler
- Hindistan Cevizli Kekler
- Neskafeli Kekler
- Kayısılı Kekler
- Vişneli Kekler
- Çilekli Kekler
- Böğürtlenli Kekler
- Portakallı Kekler
- Krokanlı Kekler
- Haşhaşlı Kekler
- Ballı Kekler
- Ispanaklı Kekler
- Limonlu Kekler
- Karamelli Kekler
- Kakaolu Kekler
- Kek Tarifleri
Popüler Pastalar Kekler
-
BROWNİ TARİFİ MALZEMELER: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı kakao bir çay bardağı i...
-
KÖSTEBEK PASTA TARİFİ Keki için 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma...
-
ISPANAKLI KEK TARİFİ Malzeme Listesi: 2 su bardağı un+1 yemek kaşığı 3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı pişirilmiş püre hali...
-
KÖSTEBEK PASTA Malzemeler: (Keki için) 3 Yumurta 1 su bardağı şeker 1 Kahve fincanı süt 3 Yemek kaşığı kakao 1 Su bardağı un K.tozu...
-
Mozaik Kurabiye Tarifi 125 gr margarin 1 s bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1 pkt vanilya 1/2 pkt kabartma tozu 3 çorba kaşığı kakao 1yumur...
-
KAKAOLU KURABİYE TARİFİ Malzemeler: Yarım paket margarin 1,5 çay b.sıvıyağ 2 Çay b. pudra şekeri 1 Yumurta 2 yemek kaşığı hindistan ...
-
CEVİZLİ TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ Malzemeler: 1 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker 1 yumurta 1 şekerli vanilin 200 gr.oda sıcaklığında marg...

0 yorum:
Yorum Gönder