7 Ekim 2013 Pazartesi

BUZLUK PASTASI TARİFİ

Buzluk Pastası Tarifi
Malzemeler


2 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
2 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi
3 adet muz
1 su bardağı tozşeker

Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 paket kakao
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker

Buzluk Pastası Yapılışı
Bisküvileri derin bir kabın içinde kırın. Başka bir kapta toz krem şanti ve soğuk sütü mikserle iyice çırpın. Diğer taraftan yumurta ve tozşekeri mikserle çırparak iyice kabartın. Muzların 2 adetini minik minik doğrayıp krem şantiye ekleyin ve karıştırın. Muzlu krem şanti, ceviz içi ve tozşekerli yumurta karışımını bisküvilerin üzerine ekleyip karıştırın. Pastanın kalıptan kolaylıkla çıkması için yuvarlak bir kabın içini streç film ile kaplayın. Karışımı kalıbın içine yayıp kaşıkla düzeltin. Buzlukta 1-2 saat dondurun. Bu arada üzeri için tüm malzemeyi kısık ateşte karıştırarak pişirin. Karıştırarak ılınmasını sağlayın. Kalıbı buzluktan çıkarıp servis tabağına ters çevirin. Üzerinden streç filmi alın. Ilık sosu üzerine gezdirin. Muz ve farklı meyvelerle süsleyip servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler