7 Ocak 2013 Pazartesi

LİMONLU KEK TARİFLERİ


LİMONLU KEK TARİFİ

MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
yarım limon
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un


YAPILIŞI:
tekrar merhaba :) şimdiii yumurtalarla şekeri aynı yönde 5 dk kadar çırpıyoruz.. içine ilk önce yoğurdu ilave ediyoruz (sıraya dikkat çünkü yumurtayla şeker karışımına ilk yağı ilave edersek karışımın rengi sarı olur.daha beyaz olması için il yoğurt) bıraz mikserle çırpıp içine yağı ilave ediyoruz onu da çırpıp yarım limon suyunu ilave edıyoruz(bazıları limon rendeler ama ben kekın içindeki sarı parçaları sevmediğiğmden limon sıkma taraftarıyım.ayrıca limon sıkınca kekın dağılmasını ve tadındakı farkı göreceksenız ^_^rendelenınce acı oluyor sankı)daha sonra un kabartma tozu ve vanilyayı beraber karışıma elıyoruz (elemeden yapılan kek fazla kabarmıyor) yaptığımız karısımı kalıba veya tepsıye (ama kalıp da daha guzel oluyor) döküp 150 derece de ağır ağır pişiriyoruz..dipnot: kekı pişirmeden önce fırını sakın ısıtmayınn..kek kabarmaz soğuk koyacaz kekı..beraber ısınıp pişecek..ayrıca fırının altını yakıp pişirirsek içini daha güzel çeker ve daha guzel kabarır..daha sonra az bişey üstünü yakarak kızartabılırız..
soğuduktan sonra üstünü pudra şekerıyle süsleyıp servis yapıyoruz :))
AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler