12 Ocak 2013 Cumartesi

KAYISILI KAKAOLU KEK TARİFLERİ


KAYISILI KAKAOLU KEK TARİFİ

Malzemeler:
2 yumurta
170 g (1 su bardağı) toz şeker
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
200 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
200 ml (1 su bardağı) süt
250 g (2-2,5 su bardağı) un
1 paket Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığı Kakao
2 yemek kaşığı süt
70 g (yarım su bardağı) küp şeklinde doğranmış kuru kayısı


Hazırlanışı:
2 yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve tarçını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin. Düşük devirde 1 dakika daha çırpın.

Hamurun yarısını 24 cm çapındaki dilimli derin kek kalıbına dökün. Kalan hamura kakao ve sütü ekleyip 1 dakika çırpın. Üzerine kayısıları ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kakaolu hamuru kalıbın içindeki beyaz hamurun üzerine yayın. Bir çatal yardımı ile alttan üste doğru iki hamuru birbirine spiral şeklinde karıştırın ve pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika

Fırından aldığınız keki 15 dakika bekletip kalıptan çıkartın.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler