4 Ocak 2013 Cuma

ÇİLEK VE AHUDUDU SOSLU ÇİLEKLİ PASTA TARİFLERİ


ÇİLEK VE AHUDUDU SOSLU ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler:

1 adet pandispanya keki (sade)
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
2 paket kremşanti
1 paket dr. oetker ahududu-çilek meyve sosu
yarım kilo temizlenmiş çilek

HAZIRLANIŞI:
süt un ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim..diğer yandan başka bir kapta kremşantileri üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve dolap da soğutalım. kekimizi sütle ıslatıp arasına kremayı döküp yayalım ve üçe kestiğimiz çileklerden aradakı parçaları kremamızın üzerine sık sık dizelim..diğer kek parçasıyla kapatıp tekrar sütle ıslattıktan sonra kremşantiyle kaplayalım.en üste çileklerin dı kısmını sık sık dizerek süsleyelim..üzerindeki tarife göre hazırlanan meyve sosumuzu da hazırlayıp soğuttuktan sonra çileklerimizin üzerinden akıtarak dökelim..dolapta bir kaç saat dinlendirip servis yapalım ;))


AFİYET OLSUN


0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler