11 Ocak 2013 Cuma

ÇİKOLATALI SUFLE TARİFLERİ


ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ

Malzemeler:

3 yumurta
125 gr. tereyağ
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
Tuz

Yapılışı:
Derin bir tenceye şekeri, unu, kakoyu ve bir tutam tuzu koyalım. Azar azar sütü ekleyerek iyice ezelim. ocağa alıp, sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirelim. 5 dk. kaynattıktan sonra ateşten alalım. tereyağı eritelim, iki çorba kaşığı ayırıp kalanını, pişirdiğimiz kremaya ilave edelim. İyice karıştırıp, soğumaya bırakalım.
Krema ılıklaşınca, beyazından ayırdığımız yumurta sarılarını ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip iyice çırpalım.Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyerek, mikserle kar haline gelene dek çırpalım. Çırptığımız akları kaşık kaşık ve çok ağır hareketlerle karıştırarak kremaya yedirelim.
Çok fazla karıştırmamamız gerekiyor, çünkü çok karıştırırsak içindeki hava kabarcıkları sönüyor ve suflemiz kabaramıyor. Tek kişilik (sufle yaparken pişirme kabı ne kadar küçük olursa sonuç o kadar iyi olur) teflon fırın kaplarını ayırdığımız margarinle yağlayıp, toz şeker serpiştirelim ve kapların yarısına kadar sufle kremamızla dolduralım. Önceden çok hafifçe ısıttığımız, 140 derece fırında 20-25 dk. pişirelim.
pişiririken fırının kapağını ilk 25 dk hiç açmayalım. Açarsak sufle sönebilir. 25 dk. sonra bir kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdan üzerine krema yapışmadan çıkıyorsa pişmiştir.
Artık fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler