4 Ocak 2013 Cuma

ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFLERİ


ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA

(Pandispanyası için)
malzemeler:

4 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker(kristal olmasın)
1 Su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 Kahve fincanı süt
Kabartma tozu
Vanilya


(Pasta kreması için):
Malzemeler:

3 Su bardağı süt (yaklaşık yarım lt)
1 Çay bardağı şeker
2,5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı tereyağ
2 Paket vanilya


(Dışı için):
2 paket kremşanti
hindistan cevizi
dr. oetker ın kalp şeklınde süsleme çikolataları

HAZIRLANIŞI:

öncelikle yumurtalarmz ılık olack ve derin bir kap da yumurtaları şeker ile mikserimizn en yüksek seviyesnde 10 dk.kadar çırpalım.şeker iri taneli(kristal) olmasa daha güzel olur..bu karışımn içine un,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı eleyelm.bir miktar daha çırpdktan snra içine sütü de ilave edelm.çırpalım (isteğe göre kakao da ilave edebilrz)ve yağlanmş pandispanya kalıbımıza dökelim..fırını ısıtmadan 150 derece de sadece alt kısmını çalıştırarak içini çekene kadar pişirelım.yaklaşk 40 dk.ve asla fırının kapağnı açmayalm..pişmesne yakn kontrol etmek içn açıp bıcak yardmyla pişip pişmdgne bkablirsnz..bir miktar da üstünü kızartıp kekimizi soğumaya bırakalm..Diğer yandan kremamız için olan malzemelrden tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemelri iyice çırpıp kısık ateste pişirelım..piştikten sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla çırpalım..keımızı ortadan ikiye kesıp sütle ıslatalım kremamızı döküp yayalım..diğer kısmı ustune kapatıp tekrar sütle ıslatalım..üzerindeki tarife göre hazırladığımız kremsantımız ile süsleyelım hındıstan cevizi serpip diğer süslemeleri de tamamlayalım ;))

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler