7 Ocak 2013 Pazartesi

BADEMLİ ARMUTLU PASTA TARİFLERİ


BADEMLİ ARMUTLU PASTA TARİFİ

3 yumurta
3 çorba k. un
5 çorba k. toz şeker
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
yarım çay b. su

KREMASI İÇİN:
2 su b. süt
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çay b. toz şeker
1 pk. vanilya
2 çorba k. köpürtülmüş şanti

İÇ HARCI İÇİN:
3 armut
1 çay b. toz şeker
3 karanfil

ÜZERİ İÇİN:
badem
çikolata sos

HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz ve üzerine toz şekeri döküyoruz. Mikserle beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz. İyice çırptıktan sonra suyu ilave ediyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyasını da ekliyoruz ve harcımızı karıştırıyoruz. Yağlanmış pasta kalıbına, kek harcını döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyoruz eğer kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiştir.

Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz. Kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca krem şantisini katıp iyice yedirene kadar karıştırıyoruz.Armutları soyuyoruz, dilimliyoruz ve tencereye koyuyoruz. Üzerine şekerini döküyoruz. Karanfilleri atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.Keki pişince soğumay bırakıyoruz. Soğuyan keki ikiye kesiyoruz. Servis tabağına pasta çemberini koyuyoruz. İçine pasta kekinin alt katını çemberin içine yerleştiriyoruz. Kremadan 2 kaşık kadar ayırıp kalanı çemberdeki kekin üstüne sürüyoruz. Üzerine pişirdiğimiz armutları diziyoruz. Diğer pasta kekini de üstüne kapatıyoruz. Ayırdığımız kremayı kekin üzerine sürüyoruz. File bademleri fırına koyarak hafif kızartıyoruz. Kremanın üzerine file bademi serpiyoruz. Çikolata sosu üzerine dilediğimiz şekilde dökerek servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler